Clicker Training

Training met behulp van de clicker

Training met clicker - is een stress vrije methodiek, die toe staat om grote succes te bereiken in opleiding.

In moderne training word deze methode beschouwt als de meest effectieve. Clicker opent nieuwe mogelijkheden en staat toe om maximaal precies de prestatie uit te voeren zowel circus trukjes als basis commando's.

Als basis van honden clicker-training is een mechanisme van geconditioneerde reflex, die de Russische academicus I.P. Pavlov studeerde. Met zijn onderzoek resultaten zijn absoluut allemaal bekend, maar als u de principes van productie van geconditioneerde reflex vergeten bent, herinneren wij u er aan:

  1. Voor de hond word eten gezet - zicht en geur van voer roept bij de hond de speekselafscheiding op. Reactie ontstaan reflexief.
  2. Doen het signaal aan, daarna word het eten gezet - zicht en geur van de voer roept bij de hond speekselafscheiding op. Maar doordat er voor het eten een signaal was, gebeurt productie van geconditioneerde reflex.
  3. Na vake combinatie van signaal en eten, zal een signaal genoeg zijn (zonder eten te geven), om bij de hond speekselafscheiding op te roepen.
Zoals u al heeft kunnen raden, in ons geval signaal zal de "klik" zijn, en speekselafscheiding zal vervangen worden met blije afwachting.

Duitse Herder in Honden Uitrusting


Training met clicker, stap voor stap

Clicker-training voor beginner gaat op de volgende manier:

Stap ❶. Inleidende oefening

✺Vind een stille en rustige plaats, om de hond te leren aan de clicker.

✺Klik en geef direct de hond iets lekkers (tussen "klik" en het geven van eten moet niet meer dan 1 sec. zijn)

✺Herhaal deze oefdening 15-20 keer, daarna eindig de training en laat de hond uitrusten of spelen.

Stap ❷. Vervolg van de oefening

Alles gebeurt net als in de inleiding oefening van clicker-training, maar snoepgoed moet u niet in de handen dragen maar in de tas of ergens anders op een afstandje.

✺Leg het snoepgoed op een afstand en keer terug naar de hond.

✺Klik en pas daarna pak de snoepgoed en geeft het aan de hond met een tijd interval van 5 sec. Hierbij kunt u de inerval tijd afwisselen.

Deze oefening is gericht om vanaf het begin de hond laten begrijpen dat ze altijd snoepgoed krijgt na de "klik", moet zo soms toch aantal seconden wachten, voordat u het pakt. Verder staat het u toe om de belangrijkste voordeel van clicker-training te gebruken bij de hond: het zal genoeg zijn om op de juiste momente van de training te klikken.

Word aangeraden op deze oefening in verschillende dagen en verschillende trainingen te gebruiken zodat de hond het kern zal begrijpen en zelf ging zoeken naar de snoepgoed na de "klik".

Stap ❸. Beindigende oefening

Wanneer de hond de aangegeven oefening onder de knie krijgt, kunt u beginnen met training met clicker. De hond begrijp nu al het principe "klik - succes met beloning als gevols."

Als voorbeeld commando "Geef poot". Laat de hond de snoepgoed zien en verberg het in de vuist. Houd de vuist vast voor de hond. Op het moment wanneer de hond uw hand aanraakt, klik en geef hem het snoepgoed. Wanneer de hond leert om de commando's uit te voeren die met woorden worden gegeven of met gebaren, zult u de clicker niet meer nodig hebben.

Succes van uw training zal afhangen van juiste berekening van tijd interval en motivatie toestand van uw hond. Hierbij heeft u geen noodzaak om de clicker naar de hond de richten, om verschijning van het effect van oefeningen te versnellen.

Doberman in honden uitrusting


Basis regels van werk met clicker

Lees eerst de regels, om te begrijpen hoe u de clicker voor de honden moet gebruiken:

✺Begin niet met het leren van commando's met behulp van de clicker als bij de hond de geconditioneerde reflex nog niet gevorm is.

✺Met behulo van de klik moet de juistheid van de acties van de hond bevestigt worden tijdens gewilde gedrag, om het vormen van onjuiste verbindingen te voorkomen en dwingend de hond laten begrijpen wat de bedoeling is.

✺Clicker voor het training van de hond mag niet gebruikt worden met doel aandacht trekken van de hond of voor het terug roepen.

?Gewenste details van gedrag moeten bevestigt worden met "klik". Na dit ontvabg de hond zijn beloning. Op die manier succes kan de hond haar eigen voorstel van gedrag brengen.

✺Als u goede resultaten wilt bereiken, vergoot het aantal en verbeter de kwaliteit van snoepgoed. Dat word als "jack-pot" voor de hond beschouwt.

✺De hond heeft af en toe een mogelijkheid nodig om een jack-pot te krijgen.Dat zal haar extra stimuleren. Jack-pot word gegeven alleen wanneer de hond een betekenisvolle resultaten in de oefeningen toont.

✺Vaak na de klik rent de hond naar u toe, om de snoepgoed te krijgen. Dat is helemaal normaal - "klik" beindigt de oefening en dat moet bevestigt worden.

Ongewenst gedrag moet uw aandacht niet trekken. Training is vrij van straf. Afwezigheid van de "klik" betekent mislukking voor gevoelige honden, die intensief trainen met clicker. Daarom is het beter om de oefeningen altijd te delen op een aantal kleine delen, zodat de hond vaker bevestig zal krijgen als een signaal van de clicker.

Training van honden met behulp van de clicker is niet gericht op bevel. Zijn doel is het vormen en bevestigen van gewenste gedrag type. Alleen wanneer de hond zeker gewenste gedrag toont, worden aprate commando's en signale ingevoerd. Dat is een grote voordeel in vergelijking met gewone training want in dit geval verbind de hond het signaal met optimale prestatie.

✺Zodra de bepaalde gedrag onder controle van de commando word gezet in zo'n oefening, is de clicker niet meer nodig.

 

Voor meer uitgebreide informatie over onze producten, honden rassen of maten, neem contact op met onze klanten service: info@fordogtrainers.eu

Bekijk in onze online honden winkel Honden Uitrusting voor verschillende doelen voor uw hond.

 
Dog harnesses, Dog muzzles, Dog collars, Metall collars, Dog leads, Bite sleeves, Kennel Accessories . Powered by Fordogtrainers.eu