Uw hond weet wanneer u gelukkig bent

Wanneer u gelukkig bent, uw hond weet dat.

Ludwig Huber, professor van Weense Universiteit van dierengeneeskunde, was geinteresseert, hoe dieren, die met de mens levene, ons beschouwen. Vooral was hij geinteresseert, hoe dieren onze gezichten beschouwen en kunnen ze de gezichtsuitdrukking gebruiken als een bron van nuttige voor hun infromatie. Huber bestudeerde duiven en zelfs panda's, maar vooraal hebben zijn aandacht de huis honden getrokken.

Ten eerste kwam professor Huber er achter dat honden het gezicht van de eigenaar kan onderscheiden van andere gelijke mensen. In zijn volgenden onderzoek, heeft Huber met zijn collega's besloten achter te komen, of honden de emoties op het gezicht kunnen onderscheiden. Het bleek, dat honden makkelijk leren bepalen van aardige en boze gezichten. En dat is, trouwens, eertse wetenschappelijke bewijs, dat dieren de emoties van andere biologische soorten kunnen begrijpen.

Dieren en mensen, kunnen hun gevoelens uitdrukken op verscheidene manieren - met behulp van gebaar of stem. Emoties lezen van vertegenwoordiger van eigen ras is, gewoonlijk, gee probleem - dieren leren dit vanaf geboorte, want van deze vaardigheid hang de overleving af van het soort. Begrijpen van emoties van andere soorten in wilde natuur is niet nodig. Behalve dat, verschillende dieren kunnen angst of blijheid principieel uitdrukken met verschillende manieren: schreeuw, beweging, gebaar, geur of aanraking.

Huber met collega's heeft besloten om een onderzoek te doen waar het doel was, begrijpen of honden positie en negatieve emoties op de gezichten van mensen kunnen onderscheiden.

Kern van het onderzoek

Wetenschappers hebben de foto's van boze en blije mensen genomen. De foto's kwamen op de touchscreen. Aan ene honden lieten alleen de bovenste deel van het gezicht (ogen) zien, aan andere - alleen onderste deel (mond). Deel van de honden leerde de blije gezichten te kiezen, andere deel - de boze. De hond kreeg een beloning als met zijn neus op de juiste foto drukte.

Na deze opleiding, wetenschappers hebben nagekeken, of de honden nieuwe kennis kunnen gebruiken en gelukkige en boze gezichten kunnen kiezen tussen nieuwe foto's. De honden waren getest met behulp van vier nieuwe soorten afbeeldingen:

- Dezelfde helft van het gezicht (bovenste en onderste), zoals bij opleiding, alleen nieuwe gezichten. - Andere helft van het gezicht, alleen bekende gezichten. - Andere helft van nieuwe gezichten. - Linker helft van de bekende gezichten.

De honden waren succesvol geslaagd in alle 4 test groepen, ze lieten zien dat ze niet alleen in staat zijn om de emoties te leren maar de gekregen kennis gebruiken voor nieuwe gezichten. Dat betekent, dat ze de "concemptie" van een bepaalde emotie hebben kunnen begrijpen, aantal algemene gezichts kenmerken onderscheiden en dit gebrip gebruiken voor volgende analyse van zelfs onbekende gezichten. En ook correleren in gedachten glimlach en tuurende aardige ogen of de mond hoeken die omlaag kijken en boze blik.

Nieuwsgierig dat honden, die beloond werden voor het onderscheiden van blije gezichten beter en sneller leerde ze te onderscheiden. Waarschijnlijk heeft het te maken met de ervaring in de communicatie met mensen die de hond al heeft - aardige gezichten worden geassocierd met het krijgen van lof. En bij onthouden van foto's met boze mensen moesten de honden in het beginnen zichzelf overkomen en hun ervaring.

Op die manier, kan erg zegt worden, dat uw hond uw humeur voelt, begrijpt, wanneer u verdrietig bent reageert ze, en de emotionele verbinding tussen de eigenaar en de juisdier, over welke vele hondenhouders hebben, echte bestaat.

Gelukkig Hondje in de tuig
Dog harnesses, Dog muzzles, Dog collars, Metall collars, Dog leads, Bite sleeves, Kennel Accessories . Powered by Fordogtrainers.eu