Dierpsychologie bij Honden Training

Basisprincipes van dierpsychologie bij honden training

Honden, die aandacht vereisen. Honden proberen vaak aandacht en sympathie van het mens te bereiken. Dieren, die meer intellectuele en initiatieve eigenschappen hebben, begrijpen snel hoe ze dat kunnen krijgen, maar soms kunnen ze te veel hun best doen.

Vele honden trekken onze aandacht en liefde door luid en onophoudend te blaffen, andere - springen en klauteren met hun poten, halsband bijten, verscheidene onderwerpen stelen, tonen stereotiep gedrag, bijvoorbeeld, eigen staart achterna jagen of zich aggressief te gedragen.

Vooral, het gedrag van dieren, wat een truc is om aandacht van de eigenaars te trekken, is een van de meest vake redenen om zich te winden tot zoopsycholoog. Gedrag van de hond moet "ontrainbaar" zijn (spontaan) De hond leert een bepaalde gedrag (ook ongewenst) en dat gebeurt alleen als het gedrag word goedgekeurd door de eigenaar en versterkt word in het hoofd van het dier.

Het zou goed zijn om die trucjes van de dieren, die u ook aanmoedigt, waarvan u het niet vermoed, te kunnen herkennen. Bijvoorbeeld, de hond kan blaffen elke keer wanneer u aan de telefoon praat. Vaak negeert u gewoon zo'n gedrag en alleen soms zegt u iets tegen het dier, maar dat versterkt alleen het blaffen. De hond blijft verder gaan want ze probeert haar doel te bereiken - einde van het gesprek. Begrijpen van de principes van het gedrag, word het makkelijker om het te corrigeren.

Honden Training


Basis van de africhting

Elke hond moet weten en gehoorzamen aan basis commando's - "Zitten!", "Liggen!", "Zitten", en "Af!". Vast training is heel belangrijk en tendens van het leren van nieuwe commando's. In gevallen, wanneer de hond van uw iets wilt krijgen - liekozingen, aandacht, voer of speelgoed, moet u eerst commando "Zitten!" geven, en dan pas na het uitvoeren van commando geeft de hond wat ze wilt. Dat helpt uw huisdier te leren om emotioneel terughoudend te zijn in aanwezigheid van de mens.

Controle over de hond met behulp van de halsband

De honden, die houden van springen, rennen en spelen, die niet reageren naar het roepen van de eigenaar, moeten aan de halsband vast gehouden worden elke keer wanneer zo'n gedrag voorzien of geraden kan worden. Dat is veel effectiefer dan de hond proberen vast te houden na dat de ongewenste gedrag an begonnen is.

Bijvoorbeeld, als uw hond houd van springen op de gasten, pak haar bij de halsband vast voordat u de deur open doet zodat u, als het nodig is, het gedrag van de hond kunt controleren en corrigeren.

Motiveer uw hond

De honden, die te veel aandacht nodig hebben, komen vaak tekort aan fysieke en emotionele motivatie. Aan zulke dieren moet aandacht geschonken worden tijdens de dag in kleine dosis, maar zo vaak mogelijk.

Ookmoet u de hond leren aan bepaalde negerings signals (bijvoorbeeld, u keert zich naar de hond met uw rug, kijk haar niet in de ogen, raak haar niet aan, praat niet tegen haar en etc.). Juist de eigenaar moet de gene zijn, die elke contact met zijn lieveling begint en eindigt.

Beloon de hond!

Opleiden van de hond gebeurt veel sneller, als "goede" gedrag word beloont met iets, en "slechte" - genegeert. Als het u niet lukt om het probleemt met het dier op te lossen met eigen kracht, vraag om advies bij de dierenarts om raadpleeg de zoopsycholoog, vooral in gevallen, wanneer het dier aggressie toont.

Met begrip, geduld en liefde leert u snel uw hond zich goed te gedragen en verminderd haar afhankelijkheid van u.

 

Voor meer uitgebreide informatie over onze producten, maten of honden rassen neem contact op met onze klanten service info@fordogtrainers.eu

Natuurlijke materialen bijtmouw voor hondenNieuwe hondentuig van nylon voor sporttraining, multifunctioneel voor dagelijks gebruik
Nylon Lijn met Lederen Voering voor Veilige Wandelingen
Dog harnesses, Dog muzzles, Dog collars, Metall collars, Dog leads, Bite sleeves, Kennel Accessories . Powered by Fordogtrainers.eu