"Fighting Dog Breeds" - Are They Really Fighters?

Honden halsband of harnas voor uw hond?  Honden uitrusting. Halsband voor honden

Er zijn heel veel verschillende soorten hondenuitrusting stukken, maar wij verdelen het onder twee categorieen: basisuitrusting (hondenbenodigdheden), voor dagelijks gebruiken voor uw hond, en doelgerichte uitrusting.

Het zou verstandig zijn om afzonderlijk te overwegen de uitrusting voor puppy's zijn. Ook is het verstandig om voor je puppy speciale uitrusting te kopen.
Als er een menselijke baby wordt geboren, krijgt het heel veel leuke cadeautjes tijdens de babyshower bijvoorbeeld een mooie zilver armbandje.
En wat zou dan een puppy voor zijn eerste uitje krijgen? Zijn eerste halsband en een mooie hondenlijn zou fantastisch en handig zijn.  Soms wordt de eigenaar van een puppy de eerste paar maanden een harnas   aanbevolen in plaats van een halsband. Maar op dit moment zijn de meeste fokkers het erover eens dat het niet wenselijk is voor puppy. De belangrijkste reden hiervoor is dat de harnas ervoor zorgt dat de pup zijn hakken van zijn voorpoten niet goed kan plaatsen tijden het lopen, dit kan weer tot andere lichamelijke problemen zorgen. Daarnaast kunnen door de onjuiste maat van de honden harnas klachten ontstaan bij de pup. En tenslotte stoort het je schatje tijdens het spelen met andere puppy’s.
                                                                              
Daarom bevelen wij het “babypakket” voor puppy’s van 4-6 maanden aan, dit bestaat uit:
 
 leer Halsband   voor Grote Mechelaar
De halsband, van ongeveer 2,3 cm breedte van leer of textiel.
Hondenlijn, van 1,5-1,8 meter lengte met een lichte sluit haakDe honden halsband en de lijn moeten van lichtgewicht zijn, want het pupje  moet het gewicht niet voelen. Het moet niet uw puppy storen en bellemeren. Natuurlijk de eerste halsband en lijn kunnen nog lang mee gaan. Misschien wilt u voor uw pup de hondenuitrusting op de groei kopen, maar denk wel goed na!  Want het is alsof u een eenjarig kind laat lopen op schoenen van een driejarige peuter. En een ander belangrijke punt: het pupje van 4-6 maanden moet niet een glijdende halsband dragen. In deze tijd zijn de puppy’s energievol en leergierig. De pup kan zeer hard trekken aan de band. Zijn hals is in deze leeftijd nog heel kwetsbaar, en zijn botten zijn broos.  Als de pup zich wurgt aan de halsband kan het onherstelbare schade veroorzaken.


De basis hondenuitrusting (hondenbenodigdheden)
De dagelijkse hondenuitrusting stukken bestaan uit een halsbanden en een hondenlijnen. Bijna iedereen laat tijdens wandeling met de hond, de hond van de lijn af. Maar hoe zit het met de halsband? Hier zijn de meningen over verdeeld.  Aan de ene kant zegt de veiligheidsinformatie dat het zeker nodig is om de halsband te verwijderen. Maar waarom? Als eerst kan de hond die is weggelopen, bijvoorbeeld in het bos, zich verstrikken aan een boomtak en kan zijn bewegingsvrijheid verliezen. Daarom werken honden tijdens hun training voor de jacht, zonder halsband. Ten tweede kunnen de honden tijdens het hondenspel vaak elkaar om de hals bijten, dit kan erg gevaarlijk zijn. Een te losse halsband kan afzakken waardoor de hond verstrikt kan raken met zijn poot. Dit kan tot gevaarlijke situaties leiden en zelf tot de dood van uw hond.
Maar van de andere kant als de hond een halsband draagt, is het veel makkelijker om de hond in onvoorziene omstandigheden aan zijn halsband te grijpen. Het adresbalkje op hondenhalsband ook heel handig kan zijn. Dus of u de halsband wel of niet omhoudt is uw eigen keuze. Maar als u het toch laat zitten, zorgt wel dat de halsband goed om de hals past en lekker om de hals van uw huisdier zit.


Wij onderscheiden halsbanden in twee categorieen:
Met knoppen (" de gewone") - een halsband met plastic of metaal  gesp. Deze is zeer makkelijk te verstellen in lengte om het goed passend te maken. Ik vind dit de beste en veiligste soort hondenhalsband. De fabrikant maakt veel verschillende halsbanden in verschillende materialen zo zijn ze te vinden in het leer, stof, nylon, canvas of geweven katoen.
         

Stik Halsband - een scharnier glijdende halsbanden meestal van nylon of een metalen kettingen. Sommige eigenaren gebruiken het voor dagelijks gebruik. Ik deel de mening van de beroemde Amerikaanse dog trainer Thomac A. Nott, die de stik halsband uitsluiten gebruikt voor trainingen.  Als u toch deze halsband gebruikt, houdt er dan rekening mee dat het niet meer dan 5-8 cm los om de nek hangt. En tijdens het spelen met andere honden de halsband wordt verwijderd.
      
Martingale halsband - is ook een glijdende honden halsbandje. De "specialiteit" van dit hondenhalsband is dat het verstelbaar in maat met behulp van de gesp. Deze halsband is zeer comfortabel in gebruik. Het is gemakkelijk in gebruikt te nemen, omdat hij snel om en af te doen is. Er zijn wel bepaalde regels! Als eerst moet het juist afgesteld worden, zodat uw hond niet verstrikt zal raken. De halsband blijft nauw ronde de nek van de hond (direct achter de oren) totdat de druk er niet meer is. Ten tweede, om letsel bij hondjes te voorkomen tijdens het spelen moet de halsband worden verwijderd.

 
Metalen halsbanden – er zijn halsbanden die bestaan uit een aantal metalen schakels. In tegenstelling tot de stik halsbandjes wordt dit over de hondenkop vast gezet en naar de juist (bepaalde) lengte ingesteld.  Het is natuurlijk een kwestie van smaak maar naar mijn mening zijn deze halsbanden niet voor Goldens, maar voor de diensthonden en gladharige hondjes. Het gebruik ervan bij de langharige honden leidt tot haaruitval in te hals.
•    Honden Vlooienband
Deze halsbanden beschermen tegen vlooien en teken. Deze halsbanden worden aanbevolen om te dragen op momenten dat het risico het hoogst is om vlooien en teken te krijgen. Volgens de statistieken blijkt dat de grootste risico om teken en vlooien te krijgen is in de seizoenen; einde van de lente, de gehele zomer en in het begin van de herfst.
 De halsband wordt gedragen in de nek van de hond voor een constante bescherming die met succes vlooien en teken op afstand houdt. Bij het kiezen van een dergelijk product moet u wel bedenken dat de meeste fabrikanten gebruik maken van chemische stoffen die verwerkt zijn in vlooienband. En deze halsbanden zijn alleen geschikt voor volwassen honden, dus kan het niet gebruikt worden bij puppy’s of zogende teven (informatie hierover is altijd te vinden op de Verpakking, mocht dit niet het geval zijn ga dan voor de veilige optie). Voor puppy’s en zogende honden kunt u gebruik maken van vlooienband op basis van kruiden. Dit wordt geproduceerd door een aantal bekende bedrijven. Mijn advies is om dit zoveel mogelijk te beperken en uw hond te wassen met speciale daarvoor bestemde shampoo.
Natuurlijk zijn er vele tegenstanders van het gebruik van dergelijke halsbanden in het algemeen. Niet om het gebruik van "risicogroepen" te noemen, maar we moeten niet vergeten dat vlooien niet alleen een bron van permanente slopende jeuk voor honden zijn, maar het zijn ook dragers van vele ernstige ziekten. En dan moet u uzelf de vraag stellen welk risico hoger is. Als uw hond maar een vlo in de vijf jaar heeft, is het mogelijk om het te bestrijden met druppels aan het begin en einde van het seizoen. De keuze is uiteraard aan u.
Beste Gevlochten Lederen Halsband voor Mechelaar   Lederen hond opleiding kraag met handvat voor Mechelaar   

Wij doen onze best om uw hond te voorzien van super uitrusting! Al onze hand made producten zijn uniek en met liefde voor u en uw hond  gemaakt!

Moeilijk om een keuze te maken? Check snel onze hondenbenodigdheden  Herm Sprenger Honden Halsbanden, Lederen Honden Halsbanden, Honden Halsbanden van Nylon, Hondenlijnen van Nylon, Hondenlijnen van Leer, Kettinglijnen!

Voor meer uitgebreide informatie over onze producten, maten of honden rassen neem contact op met onze klanten service info@fordogtrainers.eu

Dog harnesses, Dog muzzles, Dog collars, Metall collars, Dog leads, Bite sleeves, Kennel Accessories . Powered by Fordogtrainers.eu