Positieve en Negatieve Versterking

Africhting. Deel ❶. Positieve versterking.

Wij allemaal willen dat ons hondje een poot kan geven, zitten en liggen op commando. Echter, sommige weten hoe ze dit kunnen bereiken en andere — hebben geen flauw idee waar te beginnen met de leer proces.

Hoe dan ook, we willen u over twee basis methodes van opleiding vertellen: positieve en negatieve versterking. Beide helpen ze uw hond te begrijpen, hoe zich te gedragen en wat u van haar wilt, op basis van herhaalde handelingen en hun resultaten.

Bij positieve versterking prijst u de hond wanneer ze iets goeds doet. Bijvoorbeeld, u geeft haar iets lekkers. Negatieve versterking — is wanneer u de hond straft als ze iets slechts doet. Bijvoorbeeld, pak het speelgoed af en uw stem te verheffen.

Laten we elke methode uitgebreid bekijken. Vandaag beginnen we met positieve versterking bij africhting.

Blije Labrador

☀ Positieve versterkings methode.

Hoewel, de positieve versterking methode is helemaal gebaseerd op lof, lekkernijen en zo voort, bij trainingen moet u streng en geduldig blijven.

Grootste vergissing over positieve versterking methode is dat u de hond verwent maakt. Maar dat is helemaal niet zo.

Basis kern van de methode: de hond prijzen, wanneer ze iets juist doet, en haar laten zien hoe het juist moet, wanneer ze iets niet juist doet. Bijvoorbeeld:

U komt thuis, en betrapt de hond tijdens het kauwen van uw schoen. U schreeuwt niet, maar zegt zeker "MAG NIET" en pakt het schoen af. Daarna geeft u de hond een bot of een speelgoed, hier meer laat u zien dat ze dit wel MAG kauwen.

Op die manier prijst u de hond niet voor het kauwen van de schoen, u laat zien wat zij in plaats van dit moet doen.

U moedigt goede gedrag aan, door commando's te herhalen en de hond te belonen wanneer ze luistert.

Gebruik van voedsel als lof heeft aantal valkuilen. U moet voedsel niet als omkoping gebruiken. Maar soms moet het als beloning zijn. Bijvoorbeeld voor commando's als "zit" of "naast" moet u het voedsel verder weg houden. In deze gevallen moet de hond sluiten onafhankelijk van of ze wel of niet eten krijgt en haar basis stimulatie moet het wens zijn "zich goed te gedragen".

Soms kan voedsel gebruikt worden als bevestiging van voorbij gelopen materiaal, maar specialisten zijn zeker dat: heel belangrijk is om geleidelijk het voedsel als prijs uit de opleiding uit te sluiten.

Duitse Herder in Training

Het is belangrijk om de hond te prijzen alleen wanneer ze zich goed gedraagt en niet wanneer ze u met zielige ogen aankijkt. Ook moet u zeggen "goed meisje", als de hond gedaan heeft wat u van haar wilde. U kan denken dat u haar hier mee motiveert om te luisteren, maar eigenlijk is dat andersom.

Deze methode, net als negatieve versterking methode, hebben als basis methodische aanpak. Maar dat betekent niet dat elke keer, wanneer de hond u luistert, u haar moet belonen. U moet het aantal beloningen verminderen en soms zeggen: "goed zo".

"Wij willen niet te vaak lekkernij aan de hond geven, zodat ze niet elke keer naar de beloning wacht voor elke juiste handeling, en zonder lekkernij helemaal stop met luisteren."

Uw doel — de hond leren luisteren naar commando's zonder een beloning hier voor te wachten.

Belangrijke regel bij het opleiden: eerst prijs de hond luid op en pas daarna geef haar de lekkernij. Laat haar eerst blij zijn met uw woorden en pas daarna met eten. De hond naar u luisteren en niet naar het eten.

Over eten: bij positieve versterking methode is gewichtstoename — is een van de serieuze risico's. Als regel, de eigenaars nemen niet in aanmerking hoeveel de hond als "beloning" heeft gegeten, en gebruiken erg calorische eten als lekkernij, bijvoorbeeld kaas. Dit leidt tot dat de hond te veel calorie tijdens de dag krijgt.

☛ Hier zijn een aantal advisen als u eten als aanmoediging wilt gebruiken:

✔ Gebruik lekkernijen, die speciaal worden aangeboden voor africhting van de hond (dat kunnen gedroogde long stukjes zijn en zo voort)
✔ Gebruik kleine porties uit dagelijkse rantsoen van uw hond (bijvoorbeeld, deel van dagelijkse norm van droge voedsel die uw hond mag)
✔ Gebruik eten met weinig calorie. Appels, wortel, gekookte kip.
✔ Probeer het eten te vervangen met gewone lof.

En voor ondehoud van gewicht is het goed om fysieke oefening in te sluiten in uw africhting plan.

Als over gaat naar deze links zult u in onze honden winkel alles vinden wat u nodig heeft voor het africhten van uw hond: Metalen en Lederen Muilkorven; Lederen, Nylon en Herm Sprenger Halsbanden; Nylon en Lederen Tuigen; Leibanden van Leer, Nylon en Ketting; Speelgoed, Btijmouwen en alles voor de verzorging van uw hond en meer.

Voor meer uitgebreide informatie over onze producten, honden rassen of maten, neem contact op met onze klanten service: info@fordogtrainers.eu

Bewegende Honden VoederBristle Borstel zal de Vacht van uw Hond laten Stralen!Gezonde Slimme Hond Interactieve Traktaties
Dog harnesses, Dog muzzles, Dog collars, Metall collars, Dog leads, Bite sleeves, Kennel Accessories . Powered by Fordogtrainers.eu