Plotseling en Voorbereide Aanval

Oefeningen op plotseling en voorbereide aanval

Er bestaan twee type aanval: plotseling en voorbreide. Altijd word begonnen met plotselinge aanval, waarbij de trainer zich verstopt in een schuilplaats. De eigenaar loopt naar hel veld en houd de hond aan de lijn, wandelt een beetje met haar en loopt daarna naar de schuilplaats. Wanneer er ongeveer 20m. overblijft, springt de trainer eruit en maakt dreigende gebaren.

De eigenaar geeft de hond commando "Voort!" en samen met haar rent richting de trainer. Hierbij kan hij de lijn los laten of niet. Als de hond niet geschroken is en rent richting de trainer, is het beter om vanaf de eerste les de hond los laten van de lijn, zodat ze niet went om op de steun van de eigenaar te rekenen, door met hem contact te hebben via de lijn. Na een niet lange gevecht, die begeleidt word met aantal stok slagen, geeft de trainer de mouw aan de hond en zij ontvang een beloning van de eigenaar.

Van les tot les moet de eigenaar achterlopen van de hond op een steeds groter en groter afstand en uiteindelijk op het plaats blijven wanneer de trainer te vorschijn komt uit te schuilplaats, hiermee geeft hij de hond de mogelijk om hem zelfstandig te achtervolgen. Volgende etape bestaat uit voorbereinde aanval, wanneer de hond niet aan de lijn is en staat naast de eigenaar en in de verte doet de trainer aantal dreigende gebaren. Hierna begint de hond te rennen.

De eigenaar laat de hond los en zijn begint te rennen. Trainer, rent een aantal meters, draait zich om en rent haar tegemoet. De hond wint altijd het gevecht en ontvangt de mouw en beloning. Exploratie is een eindfase van de training bij overlopen naar de combinatie bescherming en gehoorzaamheid. De hond moet leren op de schuilplaats te onderzoeken naar het zoek onderwerp van de trainer en na het vinden moet bblaffen en aanvallen alleen de gevallen als hij dreigt om probeert weg te rennen.

De oefeningen begin met de trainer die bedreigende houding aanneemt wanneer de hond met de eigenaar buiten zijn. Daarna neemt de eigenaar de hond naar een plaats toe waar de hond de trainer niet kan zien, tussentijd, de trainer gaat niet naar de schuil plaats en verlaat het gebied van het veld aan de overkant. De hond en de eignaar keren terug naar het veld. De hond is overtuigt dat de trainer zich hier bevind. De eigenaar geeft de hond de commando - "Zoek!" en rent samen met de hond naar de dichtsbijzijnde schuil plaats en laat met de hand de richting zien. De hond zal de trainer niet vinden.


nazvanie kartinki s kluchevoi frasoi


Daarna roept de eigenaar de hond en geeft weer het commando "Zoek!" en leid haar naar de andere schuil plaats. Na een aantal mislukte pogingen van onderzoek de eigenaar loopt naar de hond en stop met haar achter een van de schuil plaatsen, als of hij haar wilt helpen met zoeken. Eigenlijk doet hij het zodat de hond de trainer niet ziet die terug keert op het veld en zich schuil houd achter de laatste schuilplaats. De hond word niet los gelaten van de lijn, de eigenaar geeft haar weer het commando "Zoek!" en leid haar richting de schuil plaats achter welke de trainer zich bevind.

De trainer neemt een neutrale houding. De eigenaar geeft commando - "Stem!"Als de hond probeert de trainer te bijten de eigenaar voorkoomt dat door aan de lijn te trekken en als het nodig is een harde ruk. Als de hond begint te blaffen, krijgt zijn een beloning. De hond kan de trainer aanvallen alleen als hij probeert weg te rennen of zich aggressief gedraagt. Dit moet geoefent worden tijdens de volgende lessen, zodat de hond niet vergeet welke bestemming zij heeft.

Tijdens volgende training leert de hond adequaat te reageren op verschillende acties van de trainer, en leert de volgende regels. Als de trainer onbewegend acht er schuil plaats staat, moet er naar hem alleen geblaft worden. Als hij zich begin te bewegen, zonder dreigende gebaren, moet de hond hoedende zijn. Als de trainer een dreigende houding aanneemt of probeer weg te rennen, moet hij aangevalt worden. Op deze fase moet er begonnen worden met combinatie oefening op algemene gehoorzaamheid met oefening op beschermende functies.

Het belangrijkste hier - is de hond leren uit te voeren van commando - "Af!", die vooral lastig is voor de hond met hoge strijdlustigheid. De hond moet de mouw los laten, wanneer de trainer stopt met vechten en stil staat. In sommige gevalen, bij het horen van commando "Af!" doet de hond automatisch de muil open, want zij is gewent op zo te reageren op deze commando tijdens oefenen op het halen van onderwerpen. In de meeste gevallen, instict voor strijden is sterker en dan moet de eigenaar met kracht aan de lijn een ruk geven zodat de hond de beet losser maakt.

Andere oefeningen, die uitgevoerd worden tijdens werk examen, zijn de oefeningen naar waakzaamheid tijdens het onderzoek van de gedetineerde en zijn konvooi. Het gaat over oefeningen op gehoorzaamheid, die de hond uitstekend moet uitvoeren, vooral het commando "Liggen!" en lopen zonder lijn. Maar tijdens aanwezigheid van de mens, die een rol speelt van een overtreder uitvoeren van deze oefeningen is voor de hond heel moeilijk, want zij is opgewonden en zal hem liever bijten in plaats van de eigenaar gehoorzamen. Maar ook in deze situtie zullen tijd en gedult uitstekende resultaten geven.

Voor meer uitgebreide informatie over onze producten, maten of honden rassen neem contact op met onze klanten service info@fordogtrainers.eu

Lederen hondentuig voor de veilige opleiding. Uitstekende Nylon Honden LijnLederen Muilkorf voor Honden Agitatie Training
Dog harnesses, Dog muzzles, Dog collars, Metall collars, Dog leads, Bite sleeves, Kennel Accessories . Powered by Fordogtrainers.eu