Honden uitrusting

Hondenuitrusting, welke kiezen? Halsbanden voor honden.

Er bestaan veel verschillende soorten hondenuitrusting, maar ze worden allemaal verdeeld in twee categorieen: basisuitrusting, spullen voor dagelijks gebruik en uitrusting voor speciale doeleinden. In dit artikel gaan we het over de halsbanden hebben.

Voor puppy's is het verstandig om geheel andere uitrusting aan te schaffen.

Het zou leuk zijn als de puppy voor zijn eerste uitje ook iets zal krijgen, net als een pas geboren baby die bijvoorbeeld een zilver armbandje ontvangt. Met puppy's is het bijna hetzelfde, want ze zijn ook onze kinderen die wij opvoeden en verzorgen en daarom zou het fantastisch en erg handig zijn als de puppy zijn eerste halsband en een mooie hondenriem zal ontvangen. Soms wordt het aan de eigenaar van een puppy een harnas aanbevolen voor de eerste paar maanden in plaats van een halsband. Maar de meeste fokkers raden aan harnas voor een puppy toch niet aan. De belangrijkste reden hiervoor is dat de harnas laat de pup de hiel van zijn voorpoten niet goed plaatsen tijden het lopen, dit kan weer tot andere lichamelijke problemen leiden. Daarnaast kan er door de onjuiste maat van de harnas andere klachten ontstaan bij de pup. En tenslotte zal het uw geliefde puppy lastig vallen tijdens het spelen met andere pup's.

Daarom raden wij het “babypakket” aan voor puppy’s van 4-6 maanden oud, het pakket bestaat uit:

Een leren halsband of een nylon halsband met breedte van ongeveer 2,3 cm
halsband voor puppyhalsband voor puppy 

Een leren hondenlijn of een nylon hondenlijn van 1,5-1,8 meter lengte met een lichte sluit haak

halsband voor puppyhalsband voor puppy

De honden halsband en de lijn moeten licht van gewicht zijn, want de pupje moet het gewicht niet voelen. Het moet niet uw puppy afleiden en beperken. Natuurlijk de eerste halsband en lijn kunnen lang gebruikt worden. Wij raden het niet aan om de honden uitrusting op de groei te kopen, want het is hetzelfde u een eenjarig kind in schoenen van een driejarige laat lopen. En een ander belangrijke punt: de pupje van 4-6 maanden moet niet een slipkhalsand dragen. De puppy’s zijn energievol en leergierig. De pup kan zeer hard trekken en zijn hals en botten zijn nog heel kwetsbaar. Als de pup zich wurgt aan de halsband kan het onherstelbare schade veroorzaken.

Het is heel belangrijk om voor de pupy's goed te zorgen zodat ze in gezonde volwassen honden opgroeien, daarom als u twijfelt of niet zeker bent over uw keuze stuur ons een berichtje en wij zullen u met plezier helpen.

De basis hondenuitrusting

De dagelijkse hondenuitrusting bestaat uit een halsband en een hondenlijn. Bijna iedereen laat de hond van de lijn af tijdens wandelingen. Maar hoe zit het met de halsband? Hier zijn de meningen over verdeeld. Aan de ene kant zegt de veiligheidsinformatie dat het zeker nodig is om de halsband af te doen. Maar waarom? Ten eerst kan de weggelopen hond, bijvoorbeeld in het bos, zich verstrikken aan een boomtak en kan zijn bewegingsvrijheid verliezen. Daarom werken honden tijdens hun jacht training, zonder halsband. Ten tweede, tijdens het spelen kunnen de honden elkaar om de hals bijten, dit kan erg gevaarlijk zijn. Een te losse halsband kan afgleiden waardoor de hond verstrikt kan raken met zijn poot. Dit kan tot gevaarlijke en zelfs dodelijke situaties leiden.

Maar aan de andere kant als de hond een halsband draagt, is het veel makkelijker om de hond in onvoorziene omstandigheden aan zijn halsband te grijpen. Het adresplaatje op hondenhalsband kan ook heel handig zijn. Of u de halsband wel of niet omhoudt is uw eigen keuze. Maar als u het toch laat zitten, zorg er voor dat de halsband goed om de hals van uw huisdier past en zit.

Wij hebben een groot halsband assortiment: Leren Halsbanden, unieke ontwerp Artisan FDT Halsbanden, Nylon Halsbanden, Herm Sprenger Halsbanden en MC Metalen Halsbanden.

Nylon of leren halsbanden - dit zijn de standaarde of de klasieke halsbanden met een plastic of metaal gesp. Deze halsbanden kunnen zeer gemakkelijk verstelt worden tot een goed passende maat voor uw hond. Deze halsbanden zijn meest populaire en ze worden gemaakt van verschillende materiaal, nylon, leer, canvas en zo voort en met verschillende ontwerpen van gewone simpele tot de meest unieke. Bij ForDogTrainers kunt u halsbanden vinden voor elke smaak van gewone leren halsbanden tot halsbanden met uniek en speciaal ontwerp.

 

uniek ontwerp halsbandleren hondenhalsbandnylon hondenhalsband

 

Herm Sprenger Halsbanden - dit zijn speciale top kwaliteit roestvrije verschillende halsbanden die voornamelijk bedoelt zijn voor training. Het zijn slipkettingen, prikbanden en vacht beschermende halsbanden die gebruikt worden in verschillende trainingen, gedrags correctie en honden schow. Sommige mensen ondersteunen niet het gebruik van prikbanden, maar deze halsbanden zijn bedoelt voor speciale doeleinden en als ze juist worden gebruikt zullen ze de hond niet kwetsen of schade aanbrengen. De werking van zulke halsbanden is gelijk aan de beten van de moederhond. Dit laat de hond begrijpen dat hij/zij iets verkeerd doet. Zulke "knijpjes" in de hals doen de hond geen pijn, ze herrineren de hond aan de tijd wanneer hij/zij een puppy was en de moederhond hem/haar beet in de hals om te laten bergijpen dat zijn gedrag niet goed was. De beroemde Amerikaanse hondentrainer Thomac A. Nott raad de eigenaars aan om zulke halsbanden uitsluitend te gebruiken voor trainingen. Als u zo'n halsband wilt aanschaffen vraag eerst advies bij een hondentrainer.

 

vachtbeschermende
halsbandprikband voor hondhondenshow halsbandneck tech honden halsbandslipketting halsbandm

MC Metalen Martingale Halsband - dit zijn ook speciale sliphalsbanden die bedoelt zijn voor gedrags correctie. Deze halsbanden kunnen ook van leer zijn of een leren of nylon handvat hebben. Ze zijn gemakkelijk te verstellen met behulp van een gesp en dat maakt deze halsbanden gemakkelijk in gebruik. Maar dit halsband moet juist afgesteld worden zodat uw hond niet verstrikt zal raken en de halsband moet nauw rond de nek van de hond zitten (direct achter de oren) en dit halsband moet ook afgedaan worden tijdens het spelen.

mc halsbanmc halsband

 

Vlooienbanden - deze halsbanden beschermen tegen vlooien en teken. Ze worden gedragen op momenten wanneer het risico het hoogst is om vlooien en teken te krijgen. Volgens de statistiek de grootste risico om teken en vlooien te krijgen is aan het einde van de lente, de gehele zomer en in het begin van de herfst.

Zo'n halsband wordt gedragen om de nek van de hond voor een constante bescherming die met succes vlooien en teken op afstand houdt. Bij het kiezen van zo'n product moet u op de hoogte zijn dat de meeste fabrikanten gebruik maken van chemische stoffen die verwerkt zijn in vlooienband. En deze halsbanden zijn alleen geschikt voor volwassen honden, dus kan het niet gebruikt worden bij puppy’s of zogende teven (informatie hierover is altijd te vinden op de verpakking van de halsband, mocht dit niet het geval zijn raadpleeg de dierenarts). Voor puppy’s en zogende honden kunt u gebruik maken van vlooienband op basis van kruiden. Dit wordt geproduceerd door een aantal bekende bedrijven.

Natuurlijk zijn er vele tegenstanders van het gebruik van dergelijke halsbanden maar we moeten niet vergeten dat vlooien niet alleen een bron van permanente slopende jeuk voor honden zijn, maar dat het zijn ook dragers van vele ernstige ziekten zijn. En dan moet u uzelf de vraag stellen welk risico hoger is. Als uw hond maar een vlooi in de vijf jaar heeft, is het mogelijk om het te bestrijden met druppels aan het begin en einde van het seizoen. De keuze is uiteraard aan u.

Hier is een voorbeeld van hoe onze halsbanden op de honden uitzien. U kunt op de afbeelding kliken om naar de product omschrijving te gaan. De halsbanden kunt u bestellen voor elke ras.

Prachtige brede halsband met
messing platen ★ halsband voor honden zeer mooi Collar
for Boxer Dekoreret med blå sten Hondenhalsband leer, hand geschilderd Zwarte nylon
halsband voor de hond 

Wij doen ons best om uw hond te voorzien van uitstekende hondenuitrusting!

Halsband uitgekozen maar nog opbzoek naar een hondenriem? Bekijk dan snel onze Hondenlijnen van Nylon, Hondenlijnen van Leer en Kettinglijnen!

Voor meer uitgebreide informatie over onze productie, afmetingen of hondenrassen neem contact op met onze klanten service info@fordogtrainers.eu

 

Dog harnesses, Dog muzzles, Dog collars, Metall collars, Dog leads, Bite sleeves, Kennel Accessories . Powered by Fordogtrainers.eu