Hoe moet u uw hond aan een muilkorf helpen?

Helpt uw  hond aan een muilkorf wennen.

De honden muilkorf is een handig hulpmiddel, die in het dagelijks leven kan worden gebruiken. Maar de hond laten aan wennen aan de muilkorf kost zeker tijd en geduld.

De noodzaak om een muilkorf te gebruiken kan een onverwacht gebeuren. En dan moet u er zeker van zijn dat uw hond deze maatregel zal accepteren.

Als eerst moet u de juiste maat en de vorm van muilkorf kiezen.  De meest effectieve training is om het passen leuk en aantrekkelijk voor uw huisdier maken.

De eerste methode is om een traktatie te gebruiken. Leg daarom zijn favoriete brokje in de muilkorf  en laten uw hond het uit de muilkorf eten. U moet niet de muilkorf direct op het hoofd van hond vast zetten, anders kan het een negatieve associatie bij hem opleveren. Na enige tijd, als de hond meerdere malen een traktatie uit de muilkorf heeft gehad, kunt u voorzichtig de korf voor een korte tijd vast zetten en dan snel verwijderen.

Zo kunt u dezelfde oefeningen meerdere keren per dag herhalen, en de duur verlengen.

De tweede manier is om  uw vriendje aan de muilkorf te laten wennen in de momenten wanneer de hond het is gelukkigst is.Het meest geschikte moment voor is wanneer jullie voor een wandelingen gaan. De hond ziet de hondenlijn en begint blij te worden- doe dan de halsband om. Daarna neem de snuit en geef het aan de hond om te besnuffelen. Kies de meest geschikte tijd en zet het zorgvuldig op zijn kop.

Natuurlijk, in het begin zal de hond het onbekende object proberen te verwijderen. Maar u moet hem niet helpen, anders accepteert jij zijn gedrag. Op zulke momenten moet je de hond met een spel af leiden en met een traktatie belonen.

Voor de eerste keer mag  u de muilkorf slecht voor 10-15 seconden gedragen worden, en voor de volgende dag kunt u de tijd van snuit dragen verlengen. 

De meest voorkomende fouten:

De korf wordt gedwongen om aangetrokken. De hond kan dan bang voor een muilkorf worden of zelfs agressief reageren.

De muilkorf wordt onmiddellijk door de eigenaar verwijderd omdat de hond dit niet wil accepteren, dit zou u nooit moeten doen!

De muilkorf wordt vaak gebruikt om vervelende dingen makkelijker te maken zoals het schoonmaken van de oren. Hierdoor zal de haat tegen de muilkorf alleen maar groeien bij uw hond!

Constant belonen nadat de korf gedragen is, is ook niet bevorderlijk. Bouw dit geleidelijk af zodat de hond de korf accepteert.   

Muilkorf met print grote hond Muilkorf met stekeldraadMuilkorf met vlam

Voor meer uitgebreide informatie over onze producten, honden rassen of maten, neem contact op met onze klanten service info@fordogtrainers.eu


 
Dog harnesses, Dog muzzles, Dog collars, Metall collars, Dog leads, Bite sleeves, Kennel Accessories . Powered by Fordogtrainers.eu